Ένα ψωμί εμπνευσμένο από την αρχαία
διατροφή για την καθημερινή σας διατροφή
ΣΥΡΕΤΕ ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΑΤΩ
Οι αρχαίοι σπόροι αποτελούσαν μέρος της διατροφήςτων αρχαίων πολιτισμών, καθώς συνδύαζαν τη θρεπτικότητα με την απλότητα. Τα τελευταία χρόνια έχουν μπει όμως καιστη σύγχρονη διατροφή καθώς προάγουν το ευ ζην μας.

Κι από εκεί που αναζητούσαμε αυτές τιςεναλλακτικές υγιεινές τροφές σε ψαγμένα μαγαζιά και παραδοσιακές συνταγές, πλέον μπορούμε να τις αναζητήσουμε σεκαθημερινά τρόφιμα που μας περιμένουν στο ράφι των σούπερ μάρκετ

Ένα τέτοιο προιόν είναι και το ψωμίσε φέτες «Αρχαία Σπορά Παπαδοπούλου» που μπορούμε να το βρούμε στα σούπερ μάρκετ.
Πως ενα ψωμι φερνει την αξια
των αρχαιωνσπορων στη συγχρονη διατροφη
Η σειρά ψωμιών «Αρχαία Σπορά Παπαδοπούλου» φέρνει τους εκλεκτούς σπόρους τωναρχαίων πολιτισμών στη σύγχρονη διατροφή.

Αλεύρι από Δίκοκκο σιτάρι, σπόροι Chia καιαλεύρι Kινόα ζυμώνονται με φυσικό προζύμι και αγνά υλικά, δημιουργώντας 3 εκλεκτά ψωμιά κομμένα σε πλούσιες ,αφράτες φέτες.

Η «Αρχαία Σπορά Παπαδοπούλου» κυκλοφορεί σε 3 διαφορετικούς τύπους:
Ολικής Άλεσης με Δίκοκκο Σιτάρι
Σύμμικτο με Δίκοκκο Σιτάρι
Πολύσπορο, με Chia & Kinoa.
ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΣΠΟΡΟΙ
ΠΟΥΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ ΣΤΟ ΨΩΜΙ ΜΑΣ
Δίκοκκο Σιτάρι
Το Δίκοκκο Σιτάρι είναι ένα από τα αρχαιότερα δημητριακά που είναι γνωστά στον άνθρωπο.

Τα πρώτα δείγματα τουβρέθηκαν σε έναν από τους παλαιότερους οικισμούς του ελλαδικού χώρου στη Μικρά Ασία και σε άλλους ελληνικούςπροϊστορικούς οικισμούς, καθώς ήταν ένα από τα πρώτα σιτηρά που καλλιεργήθηκαν.

Ο καρπόςαποτελείται από 2 σπόρους οι οποίοι καλύπτονται από ένα σκληρό περίβλημα που παραμένει στενά προσκολλημένοεπάνω του και δεν απομακρύνεται κατά το θερισμό. Έτσι ο καρπός παραμένει ντυμένος και προστατευμένοςδιατηρώντας τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά του.
Chia
Οι σπόροι Chia αποτελούσαν μέρος της καθημερινής διατροφήςτων Αζτέκων.
Κινόα
Κινόα στη γλώσσατων Ίνκας σημαίνει «μητέρα όλων των καρπών».

Οι σπόροι Κινόα υπήρξαν για χιλιάδες χρόνιαμια πολύ θρεπτική τροφή για τους λαούς των Αζτέκων και των Ίνκας αντίστοιχα.
ΕΝΑ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΨΩΜΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΜΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Και τα τρία ψωμιά «Αρχαία ΣποράΠαπαδοπούλου», αποτελούν πηγή πολύτιμων μετάλλων και βιταμινών. Παράγονται με φυσικό προζύμι και αποτελούνπηγή θρεπτικών συστατικών, απαραίτητων για τον οργανισμό όπως πρωτεΐνες και εδώδιμες ίνες, βιταμίνες όπως θειαμίνη καθώς και μετάλλων όπως ο φώσφορος, ο χαλκός και το μαγνήσιο. Σε συνδυασμό με μια ποικίληισορροπημένη διατροφή και έναν υγιεινό τρόπο ζωής:
οι πρωτεΐνες συμβάλλουν στην αύξηση της μυϊκής μάζας ενώ μαζί με το φώσφορο συμβάλλουν στηδιατήρηση της φυσιολογικής κατάστασης των οστών.
Ο χαλκός συμβάλλει στη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και τη μεταφορά τουσιδήρου στον οργανισμό.
Το μαγνήσιο συμβάλλει στη μείωση της κούρασης και της κόπωσης ενώ η θειαμίνη συμβάλλει στηφυσιολογική λειτουργία της καρδιάς
QuinoaChiaΔίκοκκο Σιτάρι
Οι αρχαίοι σπόροι αποτελούσαν μέρος της διατροφής των αρχαίων πολιτισμών, καθώς συνδύαζαντη θρεπτικότητα με την απλότητα. Τα τελευταία χρόνια έχουν μπει όμως και στη σύγχρονη διατροφή καθώς προάγουν τοευ ζην μας.

Κι από εκεί που αναζητούσαμε αυτές τις εναλλακτικές υγιεινές τροφές σε ψαγμένα μαγαζιάκαι παραδοσιακές συνταγές, πλέον μπορούμε να τις αναζητήσουμε σε καθημερινά τρόφιμα που μας περιμένουν στο ράφιτων σούπερ μάρκετ

Ένα τέτοιο προιόν είναι και το ψωμί σε φέτες «Αρχαία Σπορά Παπαδοπούλου» που μπορούμε να το βρούμε στα σούπερ μάρκετ.
Ένα ψωμίεμπνευσμένο από την αρχαία
διατροφή για την καθημερινή σας διατροφή